entete-default.jpg
FR   EN   NL

Musea

In het hart van de Ardennen is Herbeumont het ideale startpunt om de geschiedenis te herontdekken

< Terug naar lijst

Adres

chaussée de Namur, 42
6840 Verlaine

Contact

Schumacker Christine et Marc
La ferme des Sanglochons
Tel : +32(0)61 22 22 33
Fax : +32(0)61 22 22 36

sanglochons@hotmail.be
www.sanglochon.be


Zie het plan
RestaurantBarParkingBusparkingWifi
Huisdieren niet toegelaten
Onthaal in het Frans

Le musée vivant du jambon   

cgsi_2c97e542728eebd49ab5bda1a69b17dd.img
cgsi_cce3bd4956100371001a7d7ddbaa2c85.img
cgsi_e9f61552cc019fb1d254b2dcb4949511.img
cgsi_6a90d7fe7c9ff40195373eacb5704ed5.img
cgsi_86370a2627d1a58d2eb05cb82aed8a69.img
cgsi_549371d82a6afbc7c0cc27d8adc03329.img
cgsi_2c97e542728eebd49ab5bda1a69b17dd.img
cgsi_cce3bd4956100371001a7d7ddbaa2c85.img
cgsi_e9f61552cc019fb1d254b2dcb4949511.img
cgsi_6a90d7fe7c9ff40195373eacb5704ed5.img
cgsi_86370a2627d1a58d2eb05cb82aed8a69.img
cgsi_549371d82a6afbc7c0cc27d8adc03329.img

Beschrijving

In Verlaine, in de "Ferme des Sanglochons" proeft u de produkten afkomstig van een"speciaal" dier. De "sanglochon" kruising tussen een varken (cochon) en een everzwijn (sanglier). In deze Ardense herberg mag u niet alleen proeven maar krijgt u ook informatie over het zouten, het roken en het drogen van de charcuteries van het land die eveneens de specialiteiten van het huis zijn.

  • Sinds eeuwen is ham in de Ardennen een gelegenheids etenswaar dat men bij speciale occasies, bij parochiale feesten, bij familiale banketten, kermissen of bij het bezoek van een bezoeker die men graag ontving, aanbood. Deze charcuterie dankt haar reputatie aan de manier waarop men het dier voedde en de wijze waarop men deze rookte. Hespen en worsten droogden of werden gerookt boven een vuur van genever-, brem en heidetakken. in de "Sanglochon" zult u kunnen genieten van de gezouten produkten en andere streekprodukten.
  • Openingstijden (gratis)

Services

Utilisez CTRL + Molette pour zoomer