entete-default.jpg
FR   EN   NL

Architecturaal en historisch erfgoed

Burcht, kerken en kapellen, molens en wasplaatsen, geklasseerde woningen, ... een volledig erfgoed te verkennen.

Tijdens de verschillende uitstappen in en rond Herbeumont, ontdekt men verschillende gedenktekens uit het rijke erfgoed van Herbeumont: fonteinen, geklasserde wonigen, bouwwerken, kruisen, ...

De toekomstige RAVeL op de lijn Bertrix-Herbeumont-Muno

Doorheen Herbeumont kruist de voormalige treinlijn Bertrix-Herbeumont-Muno: deze werd aangelegd tussen 1902 en 1914, zonder een enkele overweg, enkel 3 tunnels (Orgéo, Mortehan en Sainte-Cécile, waarvan de langste 1.396 m bedraagt, gesloten uit veiligheidsoverweging). Tijdens beide wereldoorlogen maakten de Duitser gebruik van de lijn om hun troepen tot in Verduin te bevoorraden. Heden is ze voorbehouden voor wandelaars, ruiters en fietsers.

Bekende personen uit Herbeumont

Herbeumont kent enkele bekende inwoners:
- gewichtheffer Serge Reding, bekroond met zilveren medaille tijdens de olympische spelen van Mexico. Zijn laatste rustplaats bevindt zich in het kerkhof van Herneumont. Een berk werd geplant nabij het kruis, een herdenkingskunstwerk werd geplaatst in het park 'Vivy'.
- Jean Perlot vertrok in 1849 naar Californië op zoek naar goud, en kwam 20 jaar later terug, fortuin gemaakt.
- Marcel Leroy, dichter welke verwijst naar de Semois, Ardeense woud...
- Georges Deleau welke carrière maakte in Parijs. Het Franse bestuur deed beroep op hem voor de decoratie van boten. Hij decoreerde eveneens het huis, nabij place Ravignan, van de schrijver Arsène Alexandre, en het salon van het baskisch huis van Edmond Rostand.
- Guy Bosquet, bekend schilder, was illustrator van het  treinmagazine "Le Rail".